bargos

  • ۰
  • ۰

معرفی سیستم ایمنی و بهداشت مواد غذایی HACCP

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 11

معرفی سیستم ایمنی و بهداشت مواد غذایی (HACCP ) (بخش اول)

(Hazard Analysis and Critical Control Point) HACCP

به معنای شناسایی و ارزیابی خطر و نقطه کنترل بحرانی می باشد که بعنوان یک سیستم پیشگیری در امر بهداشت مواد غذایی مطرح می گردد. این سیستم جهت جلوگیری از رخداد مخاطرات و مشکلات بالقوه در ایمنی و بهداشت مواد غذایی طراحی گردیده است.

این امر با ارزیابی ریسک ها و خطرات قابل استناد به محصول غذایی یا فرایند تولید و سپس تعیین کردن مرحله ای از فرایند که این مخاطرات شناسایی شده را می تواند کنترل کند، ‌امکان پذیر و قابل دستیابی است.

بکارگیری این سیستم از دهه 1960 میلادی در ایالات متحده آمریکا و توسط سازمان هوانوردی و فضانوردی آن کشور (NASA) آغاز گردید. کاربرد این سیستم در تولید مواد غذایی برای بر نامه های فضایی آمریکا در آن زمان به دلیل نیاز در کسب اطمینان کامل از عاری بودن غذای فضانوردان از آلودگی های میکروبی، ‌سموم و عوامل فیزیکی و شیمیایی ضروری بود.

سیستم HACCP کسب اطمینان از سلامت غذا را جایگزین آزمایش محصول نهایی نموده و بر این اساس یک سیستم پیشگیری در جهت تولید غذای سالم و با کاربرد جهانی بوجود آمده. این سیستم پس از آنکه خطوط راهنمای اجرائی ان در سال 1993 میلادی

توسط ' کمیسیون قوانین مواد غذایی '

( Codex Alimentarius commission )

پذیرفته شده به طور گسترده در رشته های مختلف صنایع غذایی به کار گرفته شد.

در سالهای اخیر HACCP بعنوان یک سیستم کنترلی موثر در سطح جهانی شناسایی و مورد استفاده قرار گرفت.

HACCP در واقع یک ابزار مهم برای حفظ سلامت مواد غذایی را ارائه می کند.

این سیستم تنها برای واحدها و صنایع بزرگ تولید کننده مواد غذایی طراحی نشده است و تمام واحدها و شرکت های کوچک در سطح منطقه ای و کشوری نیز می توانند آنرا بکار گیرند.

آموزش کارکنان موثر در تولید ماده غذایی، کلید موفقیت در پیاده سازی این سیستم می باشد. همچنین برای موفقیت در پیاده سازی و استقرار سیستم HACCP مدیر واحد تولیدی باید نسبت به سیستم HACCP و الزامات ان متعهد باشد.

تعهد مدیریت نشان دهنده آگاهی وی از منافع سیستم، ‌هزینه های آن و اهمیت آموزش پرسنل و کارکنان می باشد.

کارکرد اصلی این سیستم در تعیین و برقراری نقاط کنترل بحرانی (Critical Control Points (میباشد. نقطه کنترل بحران مرحله ای از فرایند تولید ماده غذایی است که به منظور اطمینان از سلامت ماده غذایی باید تحت کنترل و پایش باشد.

Hazard، ریسک ها و خطرات قابل انتقال توسط ماده غذایی (food borne)

( خطرات بیولوژیک، ‌شیمیایی، فیزیکی) می باشند که می توانند اثرات زیان آور بر بهداشت و سلامت مواد غذایی داشته باشند.

اصول GMP Good Manufacturing practice و GHP

( Good Hygiene practice) از پیش نیازهای بسیار مهم و ضروری برای برقراری و پیاده سازی موفقیت آمیز سیستم HACCP می باشند.

GMP و GHP چیزی نیست جز رعایت یک سری شرایط ویژه در محیط کار موسسات و نیز توجه به برخی نکات بهداشتی در جریان کار با مواد غذایی. در واقع اصول GMP و GHP عوامل کنترلی هستند که بر کل عملیات تولید و کنترل کیفیت تمرکز دارند نه بر یک فرایند خاص.

مهمترین این موارد که بیشتر به شرایط محیط کار، ‌شرایط ماده غذایی و بهداشت ان توجه می کنند عبارتند از :

1- شرایط سالن های کار، وسائل و امکانات مورد استفاده در فرآوری.

2- نوردهی و تهویه هوا.

3- شرایط محیط کار در ارتباط با مواد غذایی فاسد شدنی.

4- تامین آب سالم و بهداشتی.

5- امکانات و سرویس های بهداشتی.

6- نظافت و شستشو.

7- دفع زباله و مواد زائد.

8- دفع فاضلاب.

9- دفع آفات و حشرات موذی.

10- بهداشت فردی کارکنان.

11- شرایط انبارش و حمل و نقل مواد اولیه و محصول تولیدی.

(بخش دوم)

مزایای بکارگیری سیستم HACCP

HACCP یک سیستم بهداشتی است که شما را از مدیریت کارآمد ایمنی مواد غذایی مطمئن می کند و این شرایط را ایجاد می کند که به جای انتظار برای وقوع مخاطرات بهداشتی در محصول و فراورده غذایی، روش های پیشگیرانه را طراحی نمائید. بنابراین مشکل مرجوع شدن محصول تا حد زیادی برطرف میشود.

همچنین HACCP باعث جلب اطمینان مصرف کنندگان از فرایند تولید می شود.

و نشان می دهد که شرکت و موسسه غذایی به مسئولیت خود در قبال سلامت مصرف کننده پایبند است.









سایر محصولات :
معرفی سیستم ایمنی و بهداشت مواد غذایی HACCP

معرفی سیستم ایمنی و...

معرفی رشته مهندسی صنایع

معرفی رشته مهندسی صنایع...

سبوس گندم جهت تغذیه دام طیور و آبزیان ویژگیهای و روشهای آزمون

سبوس گندم جهت تغذیه...

مضرات مصرف نمک

مضرات مصرف نمک...

سببهای تشدید مجازات 10ص

سببهای تشدید مجازات 10ص...

مسمومیت غذایی

مسمومیت غذایی...

تحقیق در مورد زندگی نامه هانس هولین 19 ص

تحقیق در مورد زندگی...

سازه های موثر بر بروز رفتارهای فحلی در گاو 8 ص

سازه های موثر بر بروز...

سازمانهای یادگیرنده 2 12ص

سازمانهای یادگیرنده 2 12ص...

مربا و مارمالاد و ژله مربا ویژگیها و روشهای آزمون

مربا و مارمالاد و ژله مربا ویژگیها...

سازمانهای یادگیرنده 6ص

سازمانهای یادگیرنده 6ص...

تحقیق در مورد زندگی نامه غلام رضا تختی 10ص

تحقیق در مورد زندگی نامه غلام رضا...

سازمان قضایی 45 ص

سازمان قضایی 45 ص...

مبانی نظری وپیشینه تحقیق بررسی ساز و کار‌های بازاریابی رابطه‌مند و تأثیر آن بر وفاداری مشتریان

مبانی نظری وپیشینه تحقیق بررسی ساز...

سازمان تجارت جهانی و الحاق ایران

سازمان تجارت جهانی و...

مقاله درباره فرخی سیستانی

مقاله درباره فرخی سیستانی...

تحقیق در مورد زندگی نامه شیخ احمد جامی 12 ص

تحقیق در مورد زندگی نامه شیخ احمد...

ساختمان‌های بدنی

ساختمان‌های بدنی...

ماشینهای بسته بندی مواد غذایی

ماشینهای بسته بندی مواد...

مقاله درباره فرخی سیستانی

مقاله درباره فرخی...

ساختمان‌های بدنی 2

ساختمان‌های بدنی 2...

مقاله درباره فراوانی علایم افسردگی، اضطراب منتشر، وسواسی و ترس مرضی در فاز اینترایکتال مبتلایان به صرع

مقاله درباره فراوانی علایم افسردگی، اضطراب منتشر،...

ساختار سلول گیاهی 8ص

ساختار سلول گیاهی 8ص...

مقاله درباره عملکرد تحصیلی دانش اموزان مدرسه

مقاله درباره عملکرد...

ماست بخورید به ده دلیل

ماست بخورید به ده دلیل...

تحقیق در مورد زندگی نامه امام موسی صدر 16ص

تحقیق در مورد...

سؤالاتی که مورد بیماری تب مالت پرسید ه می شود 5 ص

سؤالاتی که مورد بیماری تب مالت پرسید...

مقاله درباره عمده ترین عوامل خانوادگی مؤثر در پیشرفت تحصیلی و افت تحصیلی دانش آموزان دختر در شهرستان ایذه

مقاله درباره عمده ترین عوامل...

مقاله درباره عزت نفس و پیشرفت تحصیلی

مقاله درباره عزت...

زیست شناسی 1

زیست شناسی 1...

مقاله درباره عامل‌های جامعه‏شناسانه‏ی خشونت و پرخاشگری تماشاگران

مقاله درباره عامل‌های جامعه‏شناسانه‏ی خشونت...

تحقیق درمورد کلام خدا وکتاب خدا

تحقیق درمورد کلام خدا وکتاب خدا...

زیتون 22ص

زیتون 22ص...

مقاله درباره طرح درس

مقاله درباره طرح درس...

تحقیق درمورد میرزاتقی‌خان امیرکبیر

تحقیق درمورد میرزاتقی‌خان امیرکبیر...

تحقیق در مورد زندگی نامه حداد عادل 12ص

تحقیق در مورد...

تحقیق درمورد علم اقلیم شناسی

تحقیق درمورد علم اقلیم شناسی...

زیست شناسی

زیست شناسی...

مقاله درباره طرح بانک اطلاعات پروژه های تحقیقاتی و مدارک علمی آب با تأکید

مقاله درباره طرح بانک اطلاعات پروژه های...

تحقیق درمورد تحولات زیستی روانی و اجتماعی نوجوان

تحقیق درمورد تحولات زیستی ...

مقاله درباره طرح افکارسنجی، میزان رضایت مندی ارباب رجوع در ارائه خدمات مطلوب و موثر به مردم

مقاله درباره طرح افکارسنجی، میزان رضایت مندی...

زنیور عسل 17ص

زنیور عسل 17ص...

مقاله درباره طراحی و ساخت تحهیزات نیروگاهی و پالایشگاهی

مقاله درباره طراحی و ساخت تحهیزات نیروگاهی...

دانلود اقدام پژوهی بهبودانضباط دانش آموزان دختر دوم راهنمایی در هنگام تدریس درس علوم اجتماعی

دانلود اقدام پژوهی بهبودانضباط دانش آموزان...

زنبور ملکه کارگر زنبور نر 10ص

زنبور ملکه کارگر زنبور...

تحقیق در مورد زندگی نامه امام علی بن موسی الرضا علیه السلام 18ص

تحقیق در مورد زندگی...

تحقیق درمورد اکوسیستم

تحقیق درمورد اکوسیستم...

مقاله درباره طاهره صفار زاده از جمله شاعرانى است که دوره هاى متعدد شعرى ر

مقاله درباره طاهره...

مقاله درباره ضرورت صرفه جوئی در مصرف انرژی

مقاله درباره ضرورت صرفه جوئی...

زنبور عسل 18 ص

زنبور عسل 18 ص...

خانه داوودی مشهد +معماری
خاتم سازی
جوشکاری خال، شکاف و طرح
جایگاه ممتاز معماری اسلامی در هنر جهان
تعریف میدان
ضرر و شیوه های جبران آن در نظریه مسئولیت مدنی در حقوق ایران
روابط معلم و دانش آموز
پایان نامه دوپینگ و داروهای غیرمجاز ورزشی
رابطه مفهوم گناه و جرم
تاثیر آموزش هنر در مدارس دوره ی ابتدایی
شستشوی پشم
رنگرزی بر روی پنبه
بررسی روشهای بهبود رنگرزی الیاف پنبه با رنگزاهای طبیعی
تفکیک قوا 14 ص
ضرر و شیوه های جبران آن در نظریه مسئولیت مدنی در حقوق ایران

کلمات کلیدی :واد غذایی haccp سیستم ایمنی بهداشت عرفی سیستم ایمنی واد غذایی طراحی واد غذایی این سیستم اده غذایی بهداشت واد سیستم haccp عرفی سیستم رایند تولید غذایی haccp سیستم ایمنی غذایی سیستم haccp بهداشت تولید شرایط سلامت رایند بهداشتی
  • ۹۶/۰۸/۰۷
  • شیدا خسروی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی