معرفی سیستم ایمنی و بهداشت مواد غذایی HACCP
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 11
معرفی سیستم ایمنی و بهداشت مواد غذایی (HACCP ) (بخش اول)
(Hazard Analysis and Critical Control Point) HACCP
به معنای شناسایی و ارزیابی خطر و نقطه کنترل بحرانی می باشد که بعنوان یک سیستم پیشگیری در امر بهداشت مواد غذایی مطرح می گردد. این سیستم جهت جلوگیری از رخداد مخاطرات و مشکلات بالقوه در ایمنی و بهداشت مواد غذایی طراحی گردیده است.
این امر با ارزیابی ریسک ها و خطرات قابل استناد به محصول غذایی یا فرایند تولید و سپس تعیین کردن مرحله ای از فرایند که این مخاطرات شناسایی شده را می تواند کنترل کند، امکان پذیر و قابل دستیابی است.
بکارگیری این سیستم از دهه 1960 میلادی در ایالات متحده آمریکا و توسط سازمان هوانوردی و فضانوردی آن کشور (NASA) آغاز گردید. کاربرد این سیستم در تولید مواد غذایی برای بر نامه های فضایی آمریکا در آن زمان به دلیل نیاز در کسب اطمینان کامل از عاری بودن غذای فضانوردان از آلودگی های میکروبی، سموم و عوامل فیزیکی و شیمیایی ضروری بود.
سیستم HACCP کسب اطمینان از سلامت غذا را جایگزین آزمایش محصول نهایی نموده و بر این اساس یک سیستم پیشگیری در جهت تولید غذای سالم و با کاربرد جهانی بوجود آمده. این سیستم پس از آنکه خطوط راهنمای اجرائی ان در سال 1993 میلادی
توسط ' کمیسیون قوانین مواد غذایی '
( Codex Alimentarius commission )
پذیرفته شده به طور گسترده در رشته های مختلف صنایع غذایی به کار گرفته شد.
در سالهای اخیر HACCP بعنوان یک سیستم کنترلی موثر در سطح جهانی شناسایی و مورد استفاده قرار گرفت.
HACCP در واقع یک ابزار مهم برای حفظ سلامت مواد غذایی را ارائه می کند.
این سیستم تنها برای واحدها و صنایع بزرگ تولید کننده مواد غذایی طراحی نشده است و تمام واحدها و شرکت های کوچک در سطح منطقه ای و کشوری نیز می توانند آنرا بکار گیرند.
آموزش کارکنان موثر در تولید ماده غذایی، کلید موفقیت در پیاده سازی این سیستم می باشد. همچنین برای موفقیت در پیاده سازی و استقرار سیستم HACCP مدیر واحد تولیدی باید نسبت به سیستم HACCP و الزامات ان متعهد باشد.
تعهد مدیریت نشان دهنده آگاهی وی از منافع سیستم، هزینه های آن و اهمیت آموزش پرسنل و کارکنان می باشد.
کارکرد اصلی این سیستم در تعیین و برقراری نقاط کنترل بحرانی (Critical Control Points (میباشد. نقطه کنترل بحران مرحله ای از فرایند تولید ماده غذایی است که به منظور اطمینان از سلامت ماده غذایی باید تحت کنترل و پایش باشد.
Hazard، ریسک ها و خطرات قابل انتقال توسط ماده غذایی (food borne)
( خطرات بیولوژیک، شیمیایی، فیزیکی) می باشند که می توانند اثرات زیان آور بر بهداشت و سلامت مواد غذایی داشته باشند.
اصول GMP Good Manufacturing practice و GHP
( Good Hygiene practice) از پیش نیازهای بسیار مهم و ضروری برای برقراری و پیاده سازی موفقیت آمیز سیستم HACCP می باشند.
GMP و GHP چیزی نیست جز رعایت یک سری شرایط ویژه در محیط کار موسسات و نیز توجه به برخی نکات بهداشتی در جریان کار با مواد غذایی. در واقع اصول GMP و GHP عوامل کنترلی هستند که بر کل عملیات تولید و کنترل کیفیت تمرکز دارند نه بر یک فرایند خاص.
مهمترین این موارد که بیشتر به شرایط محیط کار، شرایط ماده غذایی و بهداشت ان توجه می کنند عبارتند از :
1- شرایط سالن های کار، وسائل و امکانات مورد استفاده در فرآوری.
2- نوردهی و تهویه هوا.
3- شرایط محیط کار در ارتباط با مواد غذایی فاسد شدنی.
4- تامین آب سالم و بهداشتی.
5- امکانات و سرویس های بهداشتی.
6- نظافت و شستشو.
7- دفع زباله و مواد زائد.
8- دفع فاضلاب.
9- دفع آفات و حشرات موذی.
10- بهداشت فردی کارکنان.
11- شرایط انبارش و حمل و نقل مواد اولیه و محصول تولیدی.
(بخش دوم)
مزایای بکارگیری سیستم HACCP
HACCP یک سیستم بهداشتی است که شما را از مدیریت کارآمد ایمنی مواد غذایی مطمئن می کند و این شرایط را ایجاد می کند که به جای انتظار برای وقوع مخاطرات بهداشتی در محصول و فراورده غذایی، روش های پیشگیرانه را طراحی نمائید. بنابراین مشکل مرجوع شدن محصول تا حد زیادی برطرف میشود.
همچنین HACCP باعث جلب اطمینان مصرف کنندگان از فرایند تولید می شود.
و نشان می دهد که شرکت و موسسه غذایی به مسئولیت خود در قبال سلامت مصرف کننده پایبند است.
سایر محصولات :
معرفی سیستم ایمنی و بهداشت مواد غذایی HACCP
معرفی سیستم ایمنی و...
معرفی رشته مهندسی صنایعمعرفی رشته مهندسی صنایع...
سبوس گندم جهت تغذیه دام طیور و آبزیان ویژگیهای و روشهای آزمونسبوس گندم جهت تغذیه...
مضرات مصرف نمکمضرات مصرف نمک...
سببهای تشدید مجازات 10صسببهای تشدید مجازات 10ص...
مسمومیت غذاییمسمومیت غذایی...
تحقیق در مورد زندگی نامه هانس هولین 19 صتحقیق در مورد زندگی...
سازه های موثر بر بروز رفتارهای فحلی در گاو 8 صسازه های موثر بر بروز...
سازمانهای یادگیرنده 2 12صسازمانهای یادگیرنده 2 12ص...
مربا و مارمالاد و ژله مربا ویژگیها و روشهای آزمونمربا و مارمالاد و ژله مربا ویژگیها...
سازمانهای یادگیرنده 6صسازمانهای یادگیرنده 6ص...
تحقیق در مورد زندگی نامه غلام رضا تختی 10صتحقیق در مورد زندگی نامه غلام رضا...
سازمان قضایی 45 صسازمان قضایی 45 ص...
مبانی نظری وپیشینه تحقیق بررسی ساز و کارهای بازاریابی رابطهمند و تأثیر آن بر وفاداری مشتریانمبانی نظری وپیشینه تحقیق بررسی ساز...
سازمان تجارت جهانی و الحاق ایرانسازمان تجارت جهانی و...
مقاله درباره فرخی سیستانیمقاله درباره فرخی سیستانی...
تحقیق در مورد زندگی نامه شیخ احمد جامی 12 صتحقیق در مورد زندگی نامه شیخ احمد...
ساختمانهای بدنیساختمانهای بدنی...
ماشینهای بسته بندی مواد غذاییماشینهای بسته بندی مواد...
مقاله درباره فرخی سیستانیمقاله درباره فرخی...
ساختمانهای بدنی 2ساختمانهای بدنی 2...
مقاله درباره فراوانی علایم افسردگی، اضطراب منتشر، وسواسی و ترس مرضی در فاز اینترایکتال مبتلایان به صرعمقاله درباره فراوانی علایم افسردگی، اضطراب منتشر،...
ساختار سلول گیاهی 8صساختار سلول گیاهی 8ص...
مقاله درباره عملکرد تحصیلی دانش اموزان مدرسهمقاله درباره عملکرد...
ماست بخورید به ده دلیلماست بخورید به ده دلیل...
تحقیق در مورد زندگی نامه امام موسی صدر 16صتحقیق در مورد...
سؤالاتی که مورد بیماری تب مالت پرسید ه می شود 5 صسؤالاتی که مورد بیماری تب مالت پرسید...
مقاله درباره عمده ترین عوامل خانوادگی مؤثر در پیشرفت تحصیلی و افت تحصیلی دانش آموزان دختر در شهرستان ایذهمقاله درباره عمده ترین عوامل...
مقاله درباره عزت نفس و پیشرفت تحصیلیمقاله درباره عزت...
زیست شناسی 1زیست شناسی 1...
مقاله درباره عاملهای جامعهشناسانهی خشونت و پرخاشگری تماشاگرانمقاله درباره عاملهای جامعهشناسانهی خشونت...
تحقیق درمورد کلام خدا وکتاب خداتحقیق درمورد کلام خدا وکتاب خدا...
زیتون 22صزیتون 22ص...
مقاله درباره طرح درسمقاله درباره طرح درس...
تحقیق درمورد میرزاتقیخان امیرکبیرتحقیق درمورد میرزاتقیخان امیرکبیر...
تحقیق در مورد زندگی نامه حداد عادل 12صتحقیق در مورد...
تحقیق درمورد علم اقلیم شناسیتحقیق درمورد علم اقلیم شناسی...
زیست شناسیزیست شناسی...
مقاله درباره طرح بانک اطلاعات پروژه های تحقیقاتی و مدارک علمی آب با تأکیدمقاله درباره طرح بانک اطلاعات پروژه های...
تحقیق درمورد تحولات زیستی روانی و اجتماعی نوجوانتحقیق درمورد تحولات زیستی ...
مقاله درباره طرح افکارسنجی، میزان رضایت مندی ارباب رجوع در ارائه خدمات مطلوب و موثر به مردممقاله درباره طرح افکارسنجی، میزان رضایت مندی...
زنیور عسل 17صزنیور عسل 17ص...
مقاله درباره طراحی و ساخت تحهیزات نیروگاهی و پالایشگاهیمقاله درباره طراحی و ساخت تحهیزات نیروگاهی...
دانلود اقدام پژوهی بهبودانضباط دانش آموزان دختر دوم راهنمایی در هنگام تدریس درس علوم اجتماعیدانلود اقدام پژوهی بهبودانضباط دانش آموزان...
زنبور ملکه کارگر زنبور نر 10صزنبور ملکه کارگر زنبور...
تحقیق در مورد زندگی نامه امام علی بن موسی الرضا علیه السلام 18صتحقیق در مورد زندگی...
تحقیق درمورد اکوسیستمتحقیق درمورد اکوسیستم...
مقاله درباره طاهره صفار زاده از جمله شاعرانى است که دوره هاى متعدد شعرى رمقاله درباره طاهره...
مقاله درباره ضرورت صرفه جوئی در مصرف انرژیمقاله درباره ضرورت صرفه جوئی...
زنبور عسل 18 صزنبور عسل 18 ص...
خانه داوودی مشهد +معماریخاتم سازی
جوشکاری خال، شکاف و طرح
جایگاه ممتاز معماری اسلامی در هنر جهان
تعریف میدان
ضرر و شیوه های جبران آن در نظریه مسئولیت مدنی در حقوق ایران
روابط معلم و دانش آموز
پایان نامه دوپینگ و داروهای غیرمجاز ورزشی
رابطه مفهوم گناه و جرم
تاثیر آموزش هنر در مدارس دوره ی ابتدایی
شستشوی پشم
رنگرزی بر روی پنبه
بررسی روشهای بهبود رنگرزی الیاف پنبه با رنگزاهای طبیعی
تفکیک قوا 14 ص
ضرر و شیوه های جبران آن در نظریه مسئولیت مدنی در حقوق ایران
کلمات کلیدی :واد غذایی haccp سیستم ایمنی بهداشت عرفی سیستم ایمنی واد غذایی طراحی واد غذایی این سیستم اده غذایی بهداشت واد سیستم haccp عرفی سیستم رایند تولید غذایی haccp سیستم ایمنی غذایی سیستم haccp بهداشت تولید شرایط سلامت رایند بهداشتی
- ۹۶/۰۸/۰۷